Business Intelligence

Als Business Intelligence specialist zorg ik ervoor dat onmisbare informatie op het juiste moment en in de juiste kwaliteit beschikbaar is.
Mijn expertise is het koppelen van gegevensbronnen, het moduleren, opzetten en beheren van databases, datamarts en datawarehouses om onbewerkte gegevens te kunnen vertalen naar bruikbare informatie.

Verder heb ik BI-kennis van de front- en backend en heb ik ervaring met werken binnen BI-architectuur en ontwikkelingsstandaarden.
Analyse van deze informatie en ontwikkeling van geautomatiseerde dashboards voor verschillende eindgebruikers, zoals managementrapporten en BBSc en automatisering van verschillende Microsoft Office (office 365) -toepassingen.

Verder analyseer ik bedrijfsproces gerelateerde vragen en zoek naar technische mogelijkheden om deze te beantwoorden om het bedrijf te helpen processen te verbeteren en een solide basis te hebben om beslissingen te nemen op basis van (huidige) inzichten. Dit doe ik onder andere door het uitbreiden van (complexe) datamodellen, het verder uitbouwen en proactief ontwikkelen van waardevolle BI-oplossingen; het beheren en ontwikkelen van nieuwe ETL en het realiseren van bruikbare rapporten en kubussen.

Zie meer informatie op mijn LinkedIn profiel.

Services

  • Business Intelligence consultancy
  • Data warehouse ontwikkeling en onderhoud
  • SQL programming
  • ETL ontwikkeling
  • Database ontwikkeling en onderhoud
  • Software ontwikkeling
  • VB.net applicaties

 

Voorbeelden van taken die ik reeds bij klanten heb uitgevoerd.

– Analyseren van projectinformatie om de risico’s en kansen te identificeren om deze vervolgens aan de diverse stakeholders te presenteren.
– Analyse van de bedrijfsprestaties en ontwikkeling van rapporten over prestatiemetingen (KPI).
– Consultancy binnen ontwerp, ontwikkeling en implementatie van Business Intelligence (BI) en analysesystemen (ontwerp en model datawarehouse).
– Ontwikkelen van BI-rapportage- en analysetoepassingen.
– Opstellen van highover analyses.
– Consultancy binnen diverse gegevensstromen en informatie transformatie processen.
– Ontwikkeling van software en geautomatiseerde rapportages binnen gegevensstromen.
– Ontwikkeling en doorontwikkeling Datawarehouse en ETL

 

Neem contact op